Vikingtokt

VIKINGTOKT

Bli med på en tidsreise 1000 år tilbake – til vikingtida! Vi lager vikingteater med scenekamp, skuespill, sang og dans i ekte vikingkostymer med sverd og skjold, der du selv er med på å velge hvilken rolle du vil ha. Vi skal oppspore vikingskatter, steinringer og varder i skogene. Vi skal søke etter vikingskatter med metalldetektor. Og så blir det fremføring av et ekte vikingspill i et skogholt ved et eldgammelt eiketre under «Barnas kulturFEST i natur» helga 3.- 4. juli: En hyggelig sommerfestival med kultursti for store og små lokalisert til idylliske steder i Homborsund.


Målgruppe: Gutter og jenter i 5.-7. klasse.

 

Tidspunkt: Mandag 28. juni – fredag 2. juli. Hver dag kl. 9:00-13.30.

Visninger under «Barnas KulturFEST i natur» i Homborsund helga 3.- 4. juli.

 

Base: Eide skole i Homborsund.

Kombinert med utendørs aktiviteter, øvelser og fremvisning av forestillingen.


Tilbudets intensjon og aktualitet:

Etter et år med nedstengning, har vi registrert at spesielt kulturelle og sceniske aktiviteter for barn og unge har blitt avlyst gang på gang, med den skuffelse dette innebærer for de unge. Kastellet ønsker derfor å tilrettelegge for gode kunstneriske prosesser av høy kvalitet i sommerskolen, som munner ut i visninger for et publikum under Barnas kulturFEST i natur den påfølgende helg.  Av erfaring vet vi at den kunstneriske og sosiale prosessen og nettopp selve forestillingen betyr mye for barn og unge som allerede elsker å stå på scenen, men også for de som vil prøve seg for første gang.  Målet vårt er å skape mestring og glede ved at barna gjennom å leke, utforske, lære, øve og bruke egen fantasi, skal få være med å skape en forestilling som de synes det er gøy og magisk å fremføre.  

 

Organisering og innhold:

For å skape variasjon gjennom sommerskoledagen i trygge rammer, er hver dag bygd opp på samme måte med ulike sjangre i aktivitetene: Barna møter til 3 ulike workshops den første del av dagen, der de møter de samme kunstnerpedagoger hver dag og blir godt kjent med hverandre, i henholdsvis en workshop i sang og dramalek med varighet 1 time, dans og bevegelse 1 time og bildekunst/ kostyme 1 time. I siste økt drar hver gruppe til sitt eget «site specific» i natur, der de øver og leker.   

 

Dagsplan for Vikingtokt:


Kl. 9.00: Vikingene varmer opp med lek, rollespill og drama, improviserer, øver kampteknikker eller dans og stemmebruk.  

Kl. 9.30 – 11.15: Vi er delt i grupper og leker oss inn i rollene. Tester ut kostymer og rekvisitter.

Kl. 11.15 – 12.00. Hele vikinggruppa går med høvdingene Torgeir og Silje til vår egen spilleplass ute i naturen, vi spiser, koser oss og har litt fri.

Kl. 12.00 – 13.30: Vi har praktiske øvelser og utforsker muligheter på vår spillearena.


Dette er rammen for hver dag, med øvelser i gruppe innendørs første del av dagen, deretter pause med niste og utendørs aktivitet og øvelser som skal munne ut i en forestilling. Dagsplan vil bli justert dag for dag i henhold til progresjon og fremdrift, men rammen kl.9.00 – 13.30 står fast.

Barna skal ha fremføring av sin forestilling på «Barnas kultur FEST i natur» den påfølgende helg.

 

Bemanning i Vikingtokt:   

Torgeir Aase Løseth og Silje Nordheim er høvdingene for Vikingtokt. De er begge profesjonelle scenekunstnere med bakgrunn både som utøvere og som kunstnerpedagoger.

Torgeir er utdannet innen musikk, idrett, scenekamp og musikal fra Universitetet i Agder og Musikkteaterskolen i Oslo. Han spiller tromme og gitar, driver med kampsport, skuespill og synger.

Silje har lang utdannelse innen scenekunst fra England, og hun er veldig kreativ og oppfinnsom. Hun har hatt regi og koreografi på utrolig mange forestillinger for DKS, UiA, Rikskonsertene, Fjæreheia og hun har jobbet masse med barn og ungdom.


Vi gleder oss over at Torgeir og Silje kommer til sommerskolen, for å bringe vikingene tilbake til Eidebygda og skape vikingteater for små og store publikummere.

 

Prosjektleder Sølvi Kleiva Ugland (66): Er hovedansvarlig for planlegging, bemanning, koordinering, logistikk, gjennomføring, kontakt med foresatte etc. Prosjektleder er alltid tilstede og har overblikk over helheten, både innendørs og ute i feltet. Spørsmål rettes til solvi.ugland@gmail.com.

 

Assistenter: For å ivareta alle barna underveis i workshops, friminutter og overganger innendørs og utendørs, engasjerer vi 2 ungdommer i alderen 16 – 17 år som har relevant erfaring. Dette gir verdifull arbeidserfaring for de unge. Assistentene har også som oppgave å ivareta barna underveis og ellers ha et blikk på at alle storkoser seg på sommerskolen.

 

Frivillige: Foreldre og besteforeldre som har lyst og anledning vil bli invitert til å bidra som støttespillere og hjelpere underveis og i forbindelse med Barnas kulturFEST gjennom helgen 3.-4. juli. I tillegg samarbeider vi med lokale organisasjoner.

 

Fasciliteter: Eide skole har egnede og gode fasiliteter med speilsal, gymsal med scene og garderober, musikkrom, sløydsal og fine, lyse klasserom. Det er flere adskilte innganger som er positivt både med tanke på smittevern, og logistikk.

 

Påmelding: All påmelding skjer direkte til Grimstad kommune fra fredag 14.mai. Se www.sommerskolegrimstad.no

 

Smittevern: Det vil i forkant av sommerskolen bli gitt informasjon om smittevernregler som gjelder for Grimstad kommune i det aktuelle tidsrom. Det vil uansett være tilgang på håndvask og antibac ved alle innganger, og hvis noen kjenner på symptomer vil de få beskjed om å holde seg hjemme. Avstand vil bli vurdert ut fra aktuell smittesituasjon. Barn og voksne må selv ha med seg niste og drikke, og det skal ikke være servering i kohortene. Toaletter, flater og håndtak vil bli vasket flere ganger gjennom dagen.

Forestillinger vil bli vist utendørs, og publikum vil bli oppfordret til å holde minst en meter avstand mellom kohortene.